Heeeej! 👋🏻

Nu andas jag ut hemma i soffan efter en stökig vecka! Klass LSMA15 har varit och slirat i Hamburg, besökt den feta hamnen och blivit imponerad över stoooora båtar och sedan röjt satan på barerna. Efter att ha sovit knappa 4 h natten till igår så var jag duktigt sliten när jag kom hem vid sextiden. Vi har haft det skitkul men det är väldigt skönt att vara hemma igen och komma tillbaka till rutinerna. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
Idag har jag, som tur är, varit ledig! Jag och Alice har spenderat dagen i stallet vilket var precis vad jag behövde! Mys! Drifa har sats igång efter ca 2 veckors vila delvis på order av Åsa då hon behövde vila efter behandlingen. Idag har hon bara fått skrittas och mjukna i sidorna men hon kändes betydligt bättre än vad hon brukar göra efter så lång vila ;) hoppas det känns fortsatt bra när vi töltar igång i morgon också! 
(null)
Dör typ, hur söta är dem inte ?!?! ☝🏻😍
 
 


Movie Time

Hej Finisar! För ett tag sedan lovade jag er en video från ett träningspass och nu ska ni få kolla på den! Fick förresten en jävligt tråkig kommentar förra veckan om att denne "Anonyma" läsaren hade sett en video på Drífa på Island och då inte hade några problem med traven. Snälla, ska du ha den attityden så har du inget här att göra. Jag vill att alla ska ha god ton och är det någon som undrar något så får ni jättegärna ställa frågor! Men snälla, skippa de nedvärderande kommentarerna och lägg energin på något gott istället. 
 
I alla fall, denna video är inte inspelad för att ni ska få se någon flott häst utan den är verkligen bara filmad ur ett helt vanligt träningspass. På så sätt så får ni se hur hon ser ut nu och så kan ni få ta del av resan vi gör - för jag planerar att lägga upp fler ;) Just detta ridpasset gick Drífa själv med handbromsen i och när hon inte bjuder fram naturligt går det inte att försöka få henne att vinkla bakbenen osv för att få henne komma upp i manken (som var den egentliga tanken med detta ridpasset). Istället lyssnade Alice (som rider) på henne och fick tänka om ridpasset och försöka få fram balansen som var vääldigt långt bak i början ;) Huvudprio är: 
 
- Att vara med Alice, att inse att den farliga stubben på andra sidan staketet inte komma hoppa in och äta upp henne. 
- Svara på hjälper(vilket hon blivit såå mkt duktigare på!) 
- Och framför allt INTE hänga i tygeln. 
 
Det är med andra ord vääldigt mkt basic ridning men det är verkligen superviktigt att grunderna sitter innan man ställer för höga krav. Det får ta sin tid! Gör man inte grovjobbet med grunderna så kommer man en dag stå där och ångra sig ordentligt ;) & ja lite grispass bjuds det på ibland ;) Men hon blir klart bättre mot slutet av ridpasset! Och ni får ursäkta hur jag filmar....... haha, har telefonen på fel håll och sen blev den hel konstig när jag - icke datorkunnig - redigerade ihop klippen.. Lovar att jobba på det till nästa gång ;) 
 


Mini vila

Drifa har gått ganska hårt den senaste tiden så hon har faktiskt fått en liten mini vila sedan onsdag. Har promenerat lite med henne och hon vill bara sååå gärna springa ;) piggelin! Åsa min "kirro" kommer på måndag så det blir "igångsättning" efter fet besöket! Ni som läst min blogg ett tag vet varför jag skriver "kirro" - hon är mer än det och jag kan inte riktigt alla utbildningar hon har! Hur som helt är hon så grym! Drifa är lite styv i länden men känns annars bra! Jag tar mest ut henne av anledningen att jag vill vara på den säkra sidan. Det var dessutom mer än ett år sedan Åsa kollade på henne, det är bara Ellinor som underhållt musklerna som varit huvudfokus den senaste tiden. Aja, ska bli spännande och se vad hon hittar och även se hur hon svarar på behandlarn, det finns ju alltid något att fixa! :)
 
Hoppas ni har en trevlig helg 😘
(null)
Bild från förra vintern! Finisen