Senaste ridpassen

Alice har fortsatt att rida Drífa och fokus har varit på att hon ska bära sig själv och inte hänga i tygeln. I början var hon tung och då kom faktiskt Valsa bettet till hjälp. Det är nämligen väldigt lätt till skillnad från mina andra bett med fasta ringar. Hon har även en tendens till att bli lite tung efter att hon vilat, speciellt om vilar mer än en dag, därför använder vi nu Valsa bettet första passet efter vilan. Andra eller tredje passet kan vi sedan använda ett lite stabilare bett med fasta ringar, jag har ett D-ringbett som får lite samma effekt som ett bett med parerstänger som ger lite tydligare hjälper. Detta bettet fungerar hon riktigt bra på när ridbarheten är hög, vilken den oftast blir ridpass två eller tre.
 
Under första passet som gick åt att få henne att köpa att man inte får hänga i bettet fick vi se en sida av Drífa som inte kommer fram så jätteofta: den trotsiga ungstoet. Drífa är har ofta ganska hög arbetsmoral men nu tyckte hon det var förjävligt och visade det tydligt genom att ställa sig på bakbenen.. Men tillslut gav hon sig och gjorde vad Alice bad henne om. Detta var även ett pass ute på banan och då är hon inte lite fokuserad som hon är i ridhuset. Resterande två ridpass blev i ridhuset och arbetsmoralen var betydligt bättre! Hon får så himla mycket bättre fokus på ryttaren och det syns även i ridningen.
 
Hon har verkligen varit jätteduktig, vi har problem med att vänsterbak inte riktigt vill spåra vilket leder till att höger bog skjuts ut och att hon fastnar i högertygeln men hon blir mer och mer liksidig och det går snabbare att få henne lätt i båda tyglarna under ridpassen. Jag inser även fördelen med att ha en ganska kompakt häst: det är betydligt lättare att få till en trevlig överlinje! Hon har en tacksam nacke och har lätt för att länga den och det är ur det läget vi kan få henne att komma upp i bogen. Tack vare att hon inte är överbyggd så får hon en helt okej över linje här och rumpan blir inte så värst hög, ofta tycker jag faktiskt att manken är högre men för att hon verkligen ska komma upp och bära sig bättre behöver hon vinkla bäckenet och bakbenen! Vi jobbar på det ;) 
(null)
Bild från när jag filmade i fredags! Ska bjuda på videon och inlägg om passet i ett annat inlägg😌
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?