Trav!

Det fina härliga "vårvädret" som var och hälsade på förra veckan har ersatts med stormbyar, hög luftfuktighet och moln med regn/snöskurar. Det är så deprimerande, jag behöver verkligen sol nu! Därför spenderades gårdagens och dagens pass för Drífa i ridhuset. Drífa själv stormtrivs i ridhuset men vi behöver den extra miljöträningen och ytan som till kommer i paddocken.
 
I alla fall tyckte Alice att Drífa var sammarbetsvillig. Det häftiga är att den ökade ridbarheten har nu gjort att vi kan börja travträna! Innan har det inte känts lönt, för om man ville ha trav var man tvungen att släppa på tyglarna och driva på - rörde man det minsta i tygeln blev det tölt. Nu däremot har hon börjat övergå till trav när Alice ibland råkar släppa lite på magmusklerna ;) Därför så gjorde hon ett försök att rida trav igår och det gick, om jag får säga det själv, riktigt bra! Hon har svårt att hålla den men bitvis kan hon faktiskt trava på ett längre tag med fin kontakt och överlinje. Hon gick till och med att svänga och rida på volt ;) 
 
Så gårdagspasset var en kombo av trav och tölt träning, lite galopp inslag, och dagens pass gick mest åt traven. Det blev lite kortare men hon blev ändå mycket flåsigare än vad hon brukar bli, det är jobbigt med trav tycker hon! Idag fick jag skritta av....... Haha, asså det är en så käftsmäll! haha. Trots att Alice ridit henne till rätt kontakt så hänger hon lite när jag hoppar upp. Jag måste börja hårdträna min överkropp så jag kan klara av och rida henne mer med magen men även försöka släppa alla spänningar i armarna. I morgon blir det töltträning och jag ska skritta av igen, haha. Back to basic ;) 
 
Det är svåååårt, men det går ;) Hon är så duktig! .. & jättesöt! 
 
 Anonym

På videorna från Island verkar inte traven vara några problem.

2018-02-13 @ 14:41:14
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?