Lite lugnare

Jag lyckades slita mig från min bok så att jag fick möjligheten att skriva en snutt här ;) Såg en film förra helgen som slutade utan att hela storyn slutade och då brukar det vara så att filmen bygger på en bok och mycket rikigt. I tisdags lånade jag första boken och igår började jag på näst sista av sex böcker. Yepp, riktigt nörd. Böcker slukar mig och det är riktigt trisst för alla i min omgivning. 
 
I alla fall så var jag och Alice ute i stallet igår kväll efter jag jobbat. Så mysigt att rida tsm igen och jag var sååå nöjd! Det här är faktiskt första passet på jag vet inte hur länge som jag kände att jag faktiskt red. Jag fick henne sådär trevligt mellan hand och skänkel och även om det kanske inte var bra så var det såå mycket bättre än vad det varit innan. Som jag skrev i förra ridpasset så vill hon gärna springa iväg men det gick mkt bättre igår när jag hela tiden var koncekvent med att säga nej direkt när hon försökte. Sen gäller det att planera ridningen, jag kan inte bara svänga in på volt för då rusar hon utan jag måste förbereda henne för att det blir en förändring. Jag har redan köpt en påse magnesium så jag tänker ge den till henne ändå och se hur det blir. Men jag tror som jag skrev innan att det ligger i ridningen.
 
Jag ska snart iväg till stallet och rida lektion för Josefin. Det ska bli jättespännande och höra vad hon säger om hur det ser ut och även vad vi ska ta oss an nu. Är lite rädd att stressen ska komma tillbaka idag då Josefin sätt ibland kan driva fram den stressen lite mer. Jag har i bland behövt ta ner henne på jorden passet efter för hon stressar rundor. Men det kan såklart också vara mycket för att det är nya saker som hon inte är van vid. Bortsett från att Drífa kan bli lite stressad under dessa ridpass så blir hon också mycket bättre de stunder hon går bra, nu hoppas jag bara att detta passet blir mer som gårdagens :) 
 
En bild från när Drífisen var minimodell för PS of Sweden. Hon greppade inte alls vilken pose hon skulle ha och blev lite väl vriden i kroppen.. haha. Men hon klär väldigt bra i tränset :D 
 Ella

Men du, ska du inte testa att rida för Johanna? Alice gör väl det? Ska ni inte åka upp dit tillsammans? Vet att det är en lång resa, men det finns fyradagarsläger t.ex. så det kan vara värt det. Jag skulle aldrig rida för en tränare som stressar min häst, även om tränaren är skitbra så känns det inte bra i min mage, och det är trots allt min häst och min ridning det handlar om. Johanna är superlugn i sättet, snäll mot hästen och väldigt pedagogisk. Jag fick jättemycket hjälp med grundridningen på Slemma som var jättestressad när hon kom från Island. Så stressad att hon skenade, hade kolikkänning och gick med tungan utanför munnen. Vissa tränare respekterade inte det utan försökte "sätta henne på plats", vilket gjorde att jag hade ett helvete sen i flera veckor. Johanna kör inte över, utan hjälper till. Jag kan säga att de fyra dagarna jag hade hos henne förra sommaren gjorde underverk för mig och Slemma, det var riktigt riktigt värt! Ta med dig Alice och Gumi på läger i juli! Jag kommer också att vara där, det blir jättekul!

Svar: Gårdagens lektion gick väldigt mycket bättre :) inte alls samma stress. Men vi har snackat om det! Hade jättegärna tränat för Johanna men det är lite praktiska moment som måste lösas :P jag har till exempel varken bil eller släp.. och att åka med Alice är inte en självklarhet i och med Gumi är hingst och tycker väldigt mkt om drifa ;) men Johanna kommer ner till Skåne med jämna mellan rum och vi ska eventuellt göra en test, dvs att köra dem tsm och se hur det går. Men på sommaren när det är brunst så känns det inte så bra men är sugen på kurs så jag ska se vad jag kan göra :) Jag gillar ju Alice sätt och hon är ju lärd av Johanna så tvivlar inte på att jag inte skulle trivas med henne som instruktör!
Johanna

2018-01-16 @ 09:54:06
URL: http://hovet.webblogg.seElla

Det låter bra! Det är jättestor variation på ekipagen när jag har ridit för Johanna. Vissa har jättehöga ambitioner, andra motionsrider. Det finns både tävlingshästar, unghästar och hästar som behöver jättemycket korrektion. Själv kom jag ju dit med en jättestressad häst som inte alls gjorde som jag ville första gången. Det är när man inte är på topp som tränaren behövs tycker jag, och på det du beskriver så tror jag att Johanna skulle passa er. Drifa är ju en jättefin häst, men det låter som att hon kandke behöver slappna av lite mer i vissa lägen, inte olikt Slemma! Ibland behöver man bara en push i rätt riktning! Tur att du har Alice ändå. Självklart är det lite logistik som måste fixas men vågar lova att du hade tyckt det var värt det! 😉 Håller tummarna för att ni lyckas sy ihop något!

Svar: Jaaa det är inte lätt när dem stressar.. för det påverkar ju verkligen hela ridningen. Ja, det hade varit dröm om jag kunde fixa det :P vi får se hur det går! Har jag tur får vi någon plats på de kurser hon har här nere i Skåne i vår 😊
Johanna

2018-01-20 @ 21:15:05
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?