Tillbaka till rutinerna

Denna veckan var vi i skolan och redovisade vår fördjupningsartikel, nu ska det bara göras några små ändringar inför den sista inlämningen. Vi går på ny kurs på måndag och detta är faktiskt den sista "normala" kursen på universitetet sedan är det dags för kandidatuppsats och sedan - äntligen, examen!
 
Alice kom hem i måndags och igår hade vi kvalitetstid tillsammans, som ett äkta gift par. Vi var först i Malmö för lite shopping sen spenderade vi fredagkvällen i stallet. Gumi kom igår kväll så nu äntligen är allt som det ska, tror Drífa sov extra gott i natt nu när hennes pojkvän kommit tillbaka;)
 
Denna veckan har jag jagat de ljusa timmarna, jag är så trött på mörker och känner att Drífa behöver komma utanför ridhuset. I onsdags hann jag rida i paddocken och ja, det märks att vi ridit i ridhuset den sista tiden. Stubben på andra sidan staketet längst ner i paddocken var fruktansvärt läskig. Hon var lite "uppblåst" hela ridpasset, det känns ju nice när de reser sig sådär men det är ju ingen ärlig bärighet.. Fort som attan går det i bland också. I torsdags red vi ut en runda i storm och hon taktade/grispassade hela rundan, hon fick i alla fall komma ut lite.. Haha.
 
Det blev ridhuset igår och hon har verkligen blivit mkt bättre i skritten och hon är duktig på att ta inner och komma upp i ytter tygel. Tölten är svår, hon blir stressad och springer som en tok. Men vi fick bra hjälp av Alice med att jobba på samma sätt som i skritten. Det är lätt att acceptera att det går fort, men jag märker hur mkt lättare hon tycker det är när vi lugnar ner tempot. Funderar lite på varför hon stressar så, det är ju så enkelt att tänka att det kanske hjälper med något tillskott? Jag har aldrig testat men någon av er kanske har testat ge något tillskott för lite nervösa/stressade hästar? Magnesium eller något annat? Är tacksam för alla tips :) Jag har ju analys på fodret och vet att hon får i sig vad hon ska men ja, hon kanske behöver fylla på lite extra... Haha.Ella

Jag gav Slemma magnesium i början för att hon kastade sig och toksprang, alltså skenade, varje ridpass i typ tre månader haha! Jag tyckte tyvärr inte att det hjälpte alls, men det beror kanske lite på vad som är grunden till problemet. Har ju hört vissa som ger magnesium och är jättenöjda. Även Thiamin ska ha liknande effekt. Det funkade dock inte på Slemma heller. Jag fick ta av sadeln och jobba från marken i några veckor. Då blev det bättre, men jag tror nog att hennes beteende berodde mest på stress efter importen och att hon testade mig. Det skadar ju inte att testa tillskott! Magnesium tar de inte skada av så kör på bara. Och skriv på bloggen sen hur det gick 😊

Svar: Jaaa asså jag tror det är som du säger, jag tror det ligger i något annat, förmodligen i min ridning.. är säkert en del av utvecklingskurvan men ja samtidigt så skadar det ju inte att testa med magnesium :) det är inte så dyrt så känns inte ovärt att testa. Vissa sånna tillskott är ju snordyra och om inte riktigt tror på det, eller ja, att jag inte tror art det är hela lösningen, så känns det onödigt. Men ska nog testa magnesium :) ska skriva hur det går! Tack för feedback!
Johanna

2018-01-13 @ 17:10:33Anonym

Magnesium hjälper på vår som annars ser spöke. Får han det inte på ett tag så märks det.

Svar: Vad intressant! Hoppar det ger lite resultat på Drifa också!
Johanna

2018-01-20 @ 01:21:59
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?