Morgon i stallet ♥

I morse var det min tur och släppa ut hästarna och ge dem frukost. Det var faktiskt svalt och skönt men efter kl 9 slog hettan till. Jag vill verkligen inte klaga på värmen för under "vardagliga omständigheter" så älskar jag den men just i stallet är det jobbigt.. Dock har det mulnat på så det går faktiskt att vara ute idag utan att man svimmar av värmen.
 
Drífa vilade igår så idag fick hon joggas i gång i korallen, som vanligt utan inspänningar. Jag började som vanligt med lite sidförande i skritt så hon fick böja igenom sig för att hon sedan skulle få trava och galoppera. Det märktes stor skillnad på henne idag jämför med förra gången i korallen! Sist tog det ganska lång tid för henne att sänka nacken och höja manken. Jag fick göra många försöka till att vända in bog och flytta ut rumpan innan hon lättade. Idag däremot fanns överlinjen med redan från början! Hon överaskade och med all beröm blev hon så himla stolt och gick ännu bättre;) Tänk vad beröm gör! Det är ett väldigt bra kvitto att titta på hur hästen rör sig utan ryttare för att se hur mycket man ärligt får igenom när man rider ;)
 
Jag brukar faktiskt göra väldigt liknande saker när jag är i korallen. Jag brukar vilja att hon ska gå i ett ganska lågt tempo men med mycket energi i steget och med rätt balans i kroppen. I trav går detta verkligen bättre och bättre! Sedan vill jag att hon ska rulla över i galopp, och det behöver bara vara några steg galopp för att sedan över gå till trav. Kanske en jättesimpel övning för vissa hästar men för Drífa med mkt grispass är det en utmaning! Måste dock säga att hon blivit duktig på det. Vid ett specifikt smackljud gör hon en fin övergång till galopp och i 9 av 10 fall blir det trav efter galopp(:
 
Vad gör ni för övningar när ni tränar era hästar från marken? Har ni dem lösa? Med lina/linor? Inspänningar? Berätta gärna :)
 Haha, så här såg hon ut i morse när jag kom.. Tur hon har pufflugg som håller den flugluvan på plats fast öronen trillat ut! Haha ♥Moa

Jag brukar låta min häst longeras. Då använder jag ingen inspänning oftast i alla fall. Då låter jag han också trava och galoppera utan krav

Svar: Ja ibland är det viktigt att låta dem gå kravlöst också :)
islandshastpanaset.blogg.se

2018-06-11 @ 17:33:52
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?