Nya ridbyxor @ Hööks

Från vänster: CRW Holly , CRW Hero , Ariat Tri Factor Grip, JH Breton.
 • CRW Holly - Detta är egentligen ingen ny ridbyxa utan har funnits i sortimentet sedan förra vårkollektionen, men nu har den kommit in i flera nya färger! Det är dessutom min favorit ridbyxa så jag var tvungen att visa den för er! Ridbyxan är gjord i syntetmaterial och är mycket elastiska vilket gör att de passar i princip vem som helst. De är som ett yttre skinn och helt suveräna att rida i med sin silikonskoning - jag rekommenderar dessa till ALLA. Pris: 699 (så himla prisvärda!)
 • CRW Hero- Nykommen ridbyxa i syntet/bomulls kombination vilket gör dem lite grövre i tyget än Holly byxan, dock fortfarande elastiska vilket gör dem väldigt följsamma. Byxan är väldigt trevligt skuren i midjan där den är medel hög framtill och högre baktill vilket gör det väldigt bekväm! Passformen är verkligen toppen på denna modellen, även dessa har silikonskoning. Pris: 699 (också superprisvärda!)
 • Ariat Tri Factor Grip - Ridbyxa i kompressions material "Icefil" cooling technology för att de ska andas bra. Dessa är verkligen SUPERsköna! Satt som en smäck på mig, jag gillar när midjan är medelhög och när de har silikonskoning. Dock har vi bara Regular i butikerna och de är rent för korta för mig.. Men jag rekommenderar faktiskt dessa före Pikeur byxorna om man är ute för en märkesridbyxa. Pris: 1399 vilket är betydigt mer prisvärt än vad Pikeurs ridbyxor kan ligga på.
 • JH Breton -  Stretchig silikonridbyxa i Coolmax material för att ryttaren ska hålla sig sval och torr. Även denna byxan var superskön med bra passform, rekommenderas till de som vill ha en lite lägre midja. Pris: 1199

Måste säga att jag är så imponerad över Hööks egna ridbyxor! Passformen är fantastisk. Innan har jag haft lite problem med att de passar exempelvis runt midjan men då suttit fel någon annan stans.. Men nu är dem suveräna. & som ni läser är alla utvalda ridbyxor med silikon vilket verkligen är min stora favorit. De ger bra grepp i sadeln men även gör de att man kommer ner i sadeln mycket bättre. Jag tycker vanliga skoddaridbyxor oftast inte kommer upp i grenen ordentlig (vilket inte är så konstigt när det är tyg på tyg) och det drar verkligen ner på sitsinverkan.

Har ni några favoritridbyxor att rekommendera ?! :DSitsfokus

Ojojoj! Som jag har ridit sedan Johanna-träningen! Men aaaasså det är så svårt! Vissa pass går helt okej och vissa går mindre okej, allt handlar om hur bra koll jag har på kroppen. Samtidigt är det sjukt häftigt vilken extrem skillnad man kan göra med sitsen. Under ett pass kände jag att hur jag än gjorde så hängde hon i tyglarna och så sa Alice till mig att släppa stigbyglarna och vips så var hon lätt och bar sig själv.
 
Det jag måste tänka på:
 • Tänka på att alltid ha underskänkeln lätt mot hästen och slappna av i knäna, får absolut inte klämma med knäna!
 • Vara avslappnad i bäckenet, jag har en tendens till att bli lite för taggad när det känns bra och då sätter jag lite för mycket spänning i henne. Även försöka öppna upp bäckenet, japp, jag filurar fortfarande på hur man faktiskt gör det ..
 • Sitta mitt i sadeln! Har ganska lätt för att hamna för långt bak i sadeln och sitta på "rumpan", då har jag noll kontroll på sittben och magmuskler och skänkeln kommer helt fel.
 • Rak i ryggen, ihop med skulderna så att brösten skjuts ut och passa mig att jag inte lutar mig tillbaka
 • Armbågarna i sidan och tummarna ska peka upp.

Sitter jag rätt och ger rätt signaler så blir det rätt ;) Lätt som en plätt! En sak som jag är kass på är att inte tänka framåt med händerna, jag har lätt för att minibromsa hela tiden. Jag måste tänka på att lätta fram händerna och tänka på att mycket "problem" går att lösa med skänklarna.

Jobbar ni med något speciellt med er sits?  

 Alice har finfin sits! <3


Vals-bettet

 
Som ni kanske kommer ihåg köpte jag ett Vals-bett för någon månad sedan så jag tänkte skriva vad jag tycker om det. 
 
 • Ett väldigt enkelt bett - Det är vissa som varit jätteanti för att bettet inte är "anatomiskt" och därför inte skulle vara bra för hästens mun. Min inställning till anatomiskt är bullshit därför det finns så otroligt många "hästmunnar" som ser olika ut och därför finns det inget som kan vara anatomiskt för alla, dvs att prova ut bett till en häst är extremt indviduellt och alla hästägare måste pröva sig fram för att veta vad ens häst gillar. Jag tycker detta bettet är väldigt enkelt, det är ett helt vanligt tränsbett som är tunnt och väger inte så mycket. Jag tror det är av den simpla anledning som många hästar trivs på det och där är även Drífa inräknad. 
 • Stora ringar - Jag gillar verkligen tanken med dessa stora ringarna även fast de kanske är liiiite stora. Det blir lite trixigt med vilken nosgrimma man ska ha för att få bettet helt fritt. Fördelen med ringarna är att de inte trycker mot hästens kinder - vilket kan vara en vanlig anledning till varför hästen får sår i munnen. Trycker bettringen mot kinden kan den nämligen lätt bita sig i kinden eller att kinden skaver mot tänderna. 
 • Rörliga ringar - Valsbettet har blivit mitt "första-träningspass-bett" av anledningen att bettet har lösa ringar. Drífa kan lätt bli lite stum och tung i handen under första ridpasset efter vila och då är ett bett med lösa ringar väldigt bra! Nackdelen är att det kan knipa henne lite på utsidan av munnen så jag är väldigt noga med att smörja henne innan använding.
 
Hiss eller diss? För mig blir det faktiskt hiss! Jag gillar detta bettet, men tycker samtidigt inte det är ett wow-bett. Som ni säkert även vet kommer det snart komma in nya bett på marknaden från Fagerbits och då kommer detta bettet bytas ut mot ett annat som inte har några nackdelar alls ;) Mer om det och mitt sammarbete med Fagerbits när det närmar sig! Det ska bli SÅ kul med dessa nya betten! Följ Fagerbits på instagram för att hålla er uppdaterade 😁