Lektion för Johanna Elgholm

I onsdags packade jag och Alice in hästarna i transporten och begav oss till Klippan för att träna. Först och främst måste jag bara säga att hästarna får var sin guldstjärna i uppförande! Speciellt Gumi som trots att han är hingst uppförde sig exemplariskt! Det är inte alla hingstar som klarar av att dela transport utan att hetsa upp sig ;)
 
Jag berättade för Johanna att jag ville träna på min sits. Jag har blivit betydligt mer medveten om hur jag ska använda de olika delarna av kroppen men hur jag än gör så vill mina kroppsdelar inte riktigt sammarbeta. Johanna började med att rätta till mina ben, vilket gjorde en enorm skillnad! Det är så många tränare som inte riktigt vetat vad de ska göra med mina ben och placerat dem på ställen som gjort att jag suttit obehagligt och fått resten av kroppen att inte arbeta som den ska. Nu föll allt på plats och jag kom ner ordentligt i sadeln med sittbenen samtidigt som jag kunde vara avslappnad i låren.  Jag kände att jag enkelt kunde använda magen som jag skulle vilket jag verkligen haft problem med innan! Resten av ridpasset fokuserade vi på att Drífa skulle svara på signaler och att jag skulle ge rätt signaler. Fick väldigt bra hjälp med hur jag ska använda mina skulderblad som fungerade utmärkt! Fantastiskt vilket resultat man får när man sitter rätt!
 
Jag hoppas verkligen att vi får till fler träningar för Johanna för ridpasset kändes verkligen superbra :) Tycker det är jätteroligt att utvecklas i sitsen, det känns faktiskt som om jag har börjat rida på riktigt ;)
 
Är typ klädd i enbart kläder från Hööks, Hollyridbyxa, JH väst, Digby jacka (under har jag piké och V-ringad tröja från JH), Roeckl handskarna, Uvex hjälm och MH stövlar är undantaget! Drífa är klädd i schabrak från ES, nosgrimma från Fager och pannband från eelegantequestrian :)
 Hööks

Snyggt! :D

Svar: Tack 🤩
islandshastpanaset.blogg.se

2018-03-19 @ 08:51:52
URL: http://www.hooks.se
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?