Vals-bettet

 
Som ni kanske kommer ihåg köpte jag ett Vals-bett för någon månad sedan så jag tänkte skriva vad jag tycker om det. 
 
  • Ett väldigt enkelt bett - Det är vissa som varit jätteanti för att bettet inte är "anatomiskt" och därför inte skulle vara bra för hästens mun. Min inställning till anatomiskt är bullshit därför det finns så otroligt många "hästmunnar" som ser olika ut och därför finns det inget som kan vara anatomiskt för alla, dvs att prova ut bett till en häst är extremt indviduellt och alla hästägare måste pröva sig fram för att veta vad ens häst gillar. Jag tycker detta bettet är väldigt enkelt, det är ett helt vanligt tränsbett som är tunnt och väger inte så mycket. Jag tror det är av den simpla anledning som många hästar trivs på det och där är även Drífa inräknad. 
  • Stora ringar - Jag gillar verkligen tanken med dessa stora ringarna även fast de kanske är liiiite stora. Det blir lite trixigt med vilken nosgrimma man ska ha för att få bettet helt fritt. Fördelen med ringarna är att de inte trycker mot hästens kinder - vilket kan vara en vanlig anledning till varför hästen får sår i munnen. Trycker bettringen mot kinden kan den nämligen lätt bita sig i kinden eller att kinden skaver mot tänderna. 
  • Rörliga ringar - Valsbettet har blivit mitt "första-träningspass-bett" av anledningen att bettet har lösa ringar. Drífa kan lätt bli lite stum och tung i handen under första ridpasset efter vila och då är ett bett med lösa ringar väldigt bra! Nackdelen är att det kan knipa henne lite på utsidan av munnen så jag är väldigt noga med att smörja henne innan använding.
 
Hiss eller diss? För mig blir det faktiskt hiss! Jag gillar detta bettet, men tycker samtidigt inte det är ett wow-bett. Som ni säkert även vet kommer det snart komma in nya bett på marknaden från Fagerbits och då kommer detta bettet bytas ut mot ett annat som inte har några nackdelar alls ;) Mer om det och mitt sammarbete med Fagerbits när det närmar sig! Det ska bli SÅ kul med dessa nya betten! Följ Fagerbits på instagram för att hålla er uppdaterade 😁
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?