Och så kom hösten!

Hej vänner! Vilket väderomslag det har varit! I fredags innan stormen rullade in hade vi mellan 20-25 grader och jag gick i kjol till jobb. När jag åkte hem spöööregnade det och hade sjunkit till 16 grader. Nu i veckan har det varit runt 10 grader med regn och rusk, då är man tacksam för det ridhuset vi har ;) 
 
Sedan lektionen med Sabina har vi lagt in mer trav och galopparbete. Vi har höjt ribban och utför nu gångarterna med kontakt då hon behöver kontakten för att utveckla gångarterna. Det är traggligt, i alla fall i traven. Men det ger sig! Lektionen med Sabina var lugnande, hon sa att det inte är jättekonstigt att Drífa har problem med traven. Hon har svårt att balansera sig och har väldigt mycket steg vilket inte gör det lättare. Så nu travar vi så mycket hon klarar av och är noga med att ge beröm. Galopper är faktiskt betydligt lättare och hon rundar sig väldigt fint i mellan åt! Tölten blir bara bättre och bättre. Jag måste fokusera mer på att vara avslappnad i mitt bäcken för det minsta lilla jag spänner mig där gör att hon styvnar. Takt och form fungerar mycket bättre nu! 
 
Förra veckan höll ett högt tempo och ridningen blev tyvärr lidande vilket kändes i söndags.. Den fina liksidigheten vi jobbat upp hade blivit lidande.. I vänster var trampar hon inte igenom sig med vänsterbak och sätter dessutom ut högerbak vilket resulterar i för mycket häst i vänstertygel och för lite häst i högertygeln. Jag försöker lösa detta genom att arbeta på volt ocdh flyttar undan vänster skänkel men är noga på att inte bromsa upp för mycket utan Drífa måste fortfarande förflytta sig framåt och då aningen i sidoled. Detta för att vänsterbak ska trampa snett framåt och inte bara korsa högerbak. För att se till så att högbakben "följer med" är jag noga med att sitta ner på högersittben när högerbak går fram. Jag försöker vara lätt i handen och placerar min höger hand något lägre och leder ut bogen. Vänster hand har jag lätt och lite högre och använder när jag behöver ställa om. Jag är noga med att hålla ett tempo som både hon och jag klarar av, det är så ytterst viktigt att ge rätt signaler i rätt stund och går det då för snabbt kan det blir helt fel. 
 
Idag blåser det upp till 19m/s så jag antar att det blir ridhuset idag igen 😅
 
Önskar gärna beställa en sån här dag istället! 👆👌
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?