Hur vore livet utan häst?

Här om dagen satt jag och funderade lite på livet utan häst...
 
Jag börjde rida islandshäst i början av gymnasiet tackvare att Wilma skulle rida en lektion och jag tänkte att det var en sjukt ball idé att komma med och testa! Jag hade ju ridit när jag var liten på ridskola så det var roligt och se hur mycket som satt i. Och vad hände? Jag blev stormförtjust och övertalade min bästa kompis som också ridit mycket innan att börja på ridskola igen -fast på islandshästar. Sedan började vi en termin bara på ridskola, nästa termin blev jag erbjuden en foder häst och red tre gånger i veckan och sen bara fortsatte det.. 
 
Jag har alltid betalat allt gällande alla hästar helt själv. Visst, man kan önska sig en hjälm eller ridstövlar i julklapp, men ni förstår vad jag menar. Alla kostnader har jag alltid själv betalt. Dock började det egentligen inte på allvar förrän jag fick låna min tränares häst, då jag innan bara betalt en tredjedel av alla Biskups utgifter med tanke på att han faktiskt bara var en tredjedel min. Sedan blev det ju "riktigt" på riktig när jag faktikst köpte en häst själv och som jag nu betalar för också. Ni får inte missförstå mig, jag är uppriktigt nöjd med att jag köpte Baldur helt och hållet för mina egna pengar och att all utrustning och alla andra kostnader betalas helt och hållet av mig. Jag vill (och har alltid velat) stå på egna ben. Men vad jag tänkte på var hur mitt liv hade sett ut utan hästarna. Hur vore mitt liv om jag struntat att följa med min lillasyster på den där lektionen? Tanken på hur mycket pengar jag hade haft över och inte tala om tid får mig att känna mig kostig.. På ett sätt hade det varit underbart, att inte vara lika begränsad som man är med häst. Kunna köpa mer saker (jag minns inte senast jag handlade något åt mig själv som inte var hästrelaterat) och kunna lägga mer tid på familj och vänner. 
 
Och så kommer tanken.. Ska jag sälja Baldur? För det hade ju faktiskt vara trevlig och inte leva det sjukt häktiska livet jag lever som ständigt innebär ångest över att jag faktiskt inte har så myckte tid till vänner och familj som jag egentligen vill ha. Men nej. Så fort jag tänker den tanken knyter det sig i magen och jag får svårt att andas. Han är ju min bästa vän, mitt livs kärlek och min lilla bebis. Hur skulle jag kunna göra mig av med honom? Han är värd alla pengar jag lägger på honom och all den tiden jag ägnar honom. 
 
Har ni också tänkt tanken "hur vore livet utan häst?"? 
 Tror inte någon hade kunnat göra sig av med denna skatt.. ♥