Klippningstider

Så var tiden kommen för hästarna att fälla all sin vackra sommarpäls! Eller ja, den har pågått en tid nu men det är först nu de, eller i alla fall Drífa, börja sätta vinterpäls på riktigt. Jag har fortfarande inte riktigt bestämt mig vad jag tycker om den där lurviga pälsen. Egentligen tycker jag den är så jobbig och väldigt ivägen men den är ju också suverän för dem när det blir kallt på riktigt. Dock blir det ju nästan aldrig kallt här nere vilket resulterar i att hästarna i princip blir svettiga av att gå i hagen. 
 
Jag har funderat en lång stund på hur Drífa ska klippas, om jag bara ska köra hals och mage eller om jag bara ska klippa hela henne. Det som fick mig att bestämma mig var faktiskt som hon för tillfället kliar sig. Det kliar över allt på hela kroppen på henne. Så jag har bestämt mig för att nu under tidig höst klippa hela henne så får vi se hur jag gör i nov/december. 
 
Jag helklippte ju Baldur när han stod på lösdrift och han höll sig varm hela vintern så det ska nog inte vara något problem för Drífa som kommer få komma in på box över natten. En sak som är säkert är att hon ska få söta pudelben nu i alla fall ;) Har man ett sto är det faktiskt okej! Haha. 

Ska ni klippa er hästar? Hur i så fall?
Mina fina prins i sin helrakning. Åh som det sticker i hjärtat, han kommer alltid vara den vackraste hästen som levt på vår jord. Mitt fluff, men du har det bra nu ♥