En av Drífas bästa egenskap

Något jag reflekterat över den senaste tiden är Drífas fantastiska arbetsvilja och hur hon alltid vill vara till lags. Även fast vi har våra diskussioner ibland, om hur vida en skänkelvikning faktiskt går till tex ;) Så gör hon i princip alltid vad man ber henne om. Har en vän som haft problem med att hennes häst inte velat gå fram i ridhuset och nu har det förvandlas till tvärt om, hästens energi tar aldrig slut och den vill helst springa snabbt för det är fantastiskt kul ;) Drífa däremot går alltid i det tempot jag ber henne om. Själklart kan hon ta chansen att öka farten för det är ju lättare att "springa" än att gå i arbetstemp men så fort jag säger ifrån att nu går det för fort så väljer hon det tempot jag ber henne om.
 
De gånger jag försökt tränat pass på henne blir det ju ofta en racergalopp istället men så fort jag ber henne om att sakta ner så gör hon det. Det hade nog inte varit helt ovanligt om ett flertal hästar tagit chansen att fortsätta galoppera där ;) Självklart handlar det om varje hästs individ men jag tror även det handlar om lydnad. Jag tycker att Diskutera Islandshäst gruppen på facebook på senaste tid spammats av inlägg där ryttaren har problem med att hästen tar chansen att sticka när den får det. I många av de fallen tror jag lydnaden brister.
 
I alla fall glädjer det mig väldigt mycket att ha en häst som ökar när jag vill att hon ska öka och saktar ner så fort jag ber henne om det. Det gör helt klart att vi kan lägga tid och energi till att arbeta med annat :)