Det rullar på!

Ojojoj, haha.. Som tiden går nu! Och det är ju hemskt att jag inleder varje blogginlägg med att det är ont om tid och stressigt men så är det verkligen just nu. I alla fall har denna veckan bjudit på fantastiskt väder, vilket det också verkar ha varit i resterande Sverige, hur underbart är det inte !? Vi har liksom haft 23 grader och sol! Det får faktiskt mig att stanna upp och slappna av lite. Ser dock ut som det fina vädret ska försvinna på tisdag ..
 
Drífa går på bra! Känns verkligen som att hon gör små framsteg varje gång vi rider, vilket är så fantastiskt! Hon går så bra i tölten nu och hon får mer och mer självförtroende ute på spåret. Traven är fortfarande svår, hon litar inte riktigt på sin egen balans vilket gör att hon snabbt slår upp i tölt, men hon gör fina övergångar utan att dyka ner i framdelen. Traven är betydligt lättare ute! Vi har börjat lägga in lite galopp träning och även börjat växla lite från galopp till tölt! Ska bli spännande när vi kan börja lägga pass i stället ;)
 
Vi har arbetat lite mer i korallen, Alice har visat mig jättebra övningar i skritt för hur jag kan korrigera henne utan linor, dvs när hon springer helt löst. Så nu har jag börjat träna henne lite med godis för mjuka upp henne i skritten först sen får hon gå på i trav och galopp. Jag är så imponerad över henne, kan knappt tro att det är samma häst som i höstas. Hon kan, i både trav och galopp, sträcka ut nacken och tänka fram med pannan - som sagt, helt utan några inspänningar lr dylikt. Det är ett så fantastiskt bevis på att hästen går "i form" när den går rätt med kroppen! Duktiga, duktiga lilla ponny!
Bild från förra sommaren. Snart är det dags att plocka från flugtäckena!
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?