Träning för Sabina Swärd

Dagen innan vi åkte ner till Italien hann jag klämma in en lektion för Sabina! Jag har länge följt henne på sociala medier och tycker hon rider sina hästar fantastiskt! Det slog mig i våras, på ISICUP, att det är väldigt många toppryttare som saknar harmoni i sin ridning. Det kan tillviss del vara flott men utan harmoni så har inte ekipaget där där extra som får mig att tycka det ser fantastiskt ut. Jag tycker Sabina rider sina hästar väldigt harmoniskt och blev därför väldigt intresserad av att testa rida för henne. 
 
Det var en väldigt intressant lektion och jag plockade med mig tips och rutiner. Sabina berättade att hon inleder varje pass på samma sätt, oavsett vart hon rider. Hon rider fram i skritt, trav och galopp med fokus på att hästen ska hitta sin egen balans. Det vill säga, jag som ryttare ska försöka störa hästen så lite som möjligt. I traven fick hon gå med långa tyglar medan jag red lätt och gjorde mitt yttersta för att inte klämma med knäna för då blir det lätt tölt. Det var kämpigt, som ni vet är traven väldigt svår för henne men jag var nöjd med den mägnden trav vi fick! I galoppen stod jag i fältsits för att rumpan inte skulle slå i sadeln. Herregud, hade inte velat se mig själv! Men det gjorde verkligen skillnad! Detta må vara simpla saker men nu i efterhand när jag använt mig av dessa rutiner ett tag har det verkligen gjort enorm skillnad. Traven och galoppen är bättre än vad jag kunde drömma om! 
 
Gällande tölten försökte vi få henne mjuk på rakt spår. Sabina ville att jag skulle låta bli mina skänklar och använda mycket ledande tygeltag med precision i eftergifterna. Anledningen till att jag skulle låta bli mina skänklar var att när det gäller hennes vana kring femgångsunghästar så kan de lätt styva sig för skänkeln. Jag har gett det en chans men upplever att Drífa behöver underskänkel- Det är faktiskt just det vi jobbat på hela vinter och vår, att hon ska mjukna med hjälp av skänkel för att kunna sätta bakbenen rätt. Jag hoppas Sabina är öppen för att använda underskänkel nästa lektion! Överlag är jag jättenöjd och sugen på att träna för henne fler gånger.
 
 
 Anonym

En ryttare som behöver skänkla precis hela tiden tycker inte jag är särskilt harmoniskt. Hästen piskade konstant med svansen.. bättre att lära sig rida och driva med sätet.

Svar: Kan inte komma ihåg att jag skrivit att jag behöver skänkla precis hela tiden för att hästen ska gå fram 🤔🤔
islandshastpanaset.blogg.se

2018-08-17 @ 17:44:22Anonym

Det gjorde du inte. Men jag har sett S rida i verkligheten och såg skänklarna pendla som trumpinnar vilket gjorde hästen irriterad. Såg inte alls harmoniskt ut. Jag hade satsat på en tränare med mer erfarenhet, helst med utbildning i ryggsäcken. Det tror jag kan funka för er.

Svar: Ja... och jag har sett henne rida fantastiskt. Alla som har häst vet ju att hästar har sina dagar precis som vi människor har våra. Jag gillade Sabina och kommer testa rida fler gånger för henne. Jag vet av erfarenhet att man inte behöver ha den ”bästa” alla kategorier för att få bra hjälp.
islandshastpanaset.blogg.se

2018-08-18 @ 08:15:45
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?