Behandling och Snöstorm

Ojojoj! Vad hände med skåne!? Det har bara strömmat in snö och mer ska det komma i morgon. Alla är i chock - våren var ju verkligen påväg och så bara blir det minus 7 grader och nästan en meter snö?! Fyyyyyyy. Ägen inte ens vinterskor - varken privat eller i stallet. Vill bara att eländet ska försvinna. Allt fryser så hästarna får faktiskt stå inne till 13 så de får frukost och lunch inne så de har tillgång till vatten för att minska risk för kolik. Sen får de gå ut ett par timmar. Hur gör ni som bor längre upp i Sverige där det fryser jämt och ständigt!? Har alla termobars eller hur löser ni det? Drífa har i alla fall fått mer smak på snö, hon fullkomligt älskar att äta den. Men när man kommer på eftermiddagen så kommer hon springande och är väldigt mån om att få följa med in.. Inte mycket islandshäst av henne inte :P Haha. 
 
 
Drífa fick även behandling förra måndagen innan jag åkte till Hamburg. Åsa hittade, som vi trodde, lite grann! Hon läste i sin journal från förra besöket som var bara någon vecka efter hon halkade och misstänkte att det som satt idag nog var sedan dess. Då var länden ooordentligt sicksack vilket den även var denna gången men inte i närheten av så mycket. Höll på ett bra tag men tyckte att allt låtsnade jättefint. Rörligheten i bäckenet var också begränsat - vänster höft reste inte på sig så där spökade SI-leden lite men det fixade vi til också så den "hoppade på plats". Varför jag skriver så är därför att hon lyfter på vänsterbakben och sedan ber hon mig gå fram med Drífa så "lägger" hon den på plats - fråga mig inte vad som faktiskt händer för det vet jag inte. Det enda jag vet är att hon helt plötsligt är lika rörlig i båda sidorna ;) Det är fantastiskt när man ser det med egna ögon! 
 
Som jag skrev i förra inlägget fick Drífa skrittas i lördags och hon kändes oväntat bra men allt blev i sin ordning under söndagens ridpass då hon som kändes precis som förväntat - stel ;) Så det blev två pass med lägre krav och med fokus på att hon skulle tänka framåt men inte rusa. Tisdagen och idags pass har däremot gått i helt rätt riktning och det känns väldigt kul nu :) 
Mina två ♥! Bilden är tagen från en maaagisk morgon tur i söndags. Jag intog ponnymamma rollen och promenixade bredvid och gav Gummsan godis när han var duktig - VIKTIG uppgift! Anonym

Mycket viktig uppgift ;)

Så roligt att höra det går bra med söta Drifisen.
Och hur fina är inte Alice och Gumi aka långben!

Svar: Hahha eller hur ;)
Jaaaa, de är finast 😍
islandshastpanaset.blogg.se

2018-03-02 @ 10:43:31Sofie

Bor i Umeå, här har vi haft mellan -20 och -30 senaste tiden *brr*
Jag har Thermobar i hagarna, fyller med varmt vatten nån gång om dagen så det inte ska bli alltför kallt. Fodrar också med lite extra salt så att de säkert skall dricka.. :)

Svar: Usch fyyyyy!! Jag hade fått panik.. men det kanske är en vane sak? Men förstår att du har termobar då! Smart med salt! Så långt har inte jag tänkt😂
islandshastpanaset.blogg.se

2018-03-02 @ 12:42:10
URL: http://blogg.islandshestar.seAnonym

Termobar i hagen 😊. Sen mash utblandat i mkt vatten m lite linfröolja i för smörj av tarmen. Viktigt m rörelse så hade släppt ut ändå.

Svar: Jaaa :) Drifa får massor med vatten i sin kraft blandning också :) de för komma ut! De är åtminstone ute i 4 h, mer nu på helgen! Men de rör sig inte så mkt :P står mest och väntar på att få komma in igen. Så får nog bli upp till oss att aktivera dem! Tur den här perioden bara varar typ en vecka om året här nere 😅
islandshastpanaset.blogg.se

2018-03-03 @ 21:22:14
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?